logo_FKNR_wittekst.png

Dit is de website van de Stichting Fanfare Korps Nationale Reserve
Voor de officiële Defensie website klik hier

Nacht van de Militaire Muziek 2017

Nieuwsbericht | 1-2-2017 | 07:33

Zaterdag 18 maart vindt in het NMM de derde ‘Nacht van de Militaire Muziek’ plaats. 200 militaire musici presenteren 34 concerten op diverse plekken in het museum. Festivalgasten: Vincent Bijlo, Laura Lunansky, Wicked Jazz Sounds, Johnny Rosenberg, Die Verdammte Spielerei, Jan van Duikeren en de strijkers van het Harlekijnorkest.

Veelzijdig festival

Dit jaar is er speciale aandacht voor oosterse muziek vanwege de tentoonstelling 'Genghis Khan. Wereldveroveraar te paard'. Zo speelt het Bugelorkest een nieuwe compositie van Zoran Rosendahl met filmbeelden van Khan. De Air Force Big Band zal de Far East Suite van Duke Ellington uitvoeren. 

Het NMM werkt samen met haar buurman Herman van Veen. Strijkers uit zijn Harlekijn kamerorkest gaan ‘Schindler’s List’ uitvoeren met militaire blazers van de KMKJWF. Soliste is Laura Lunansky. Kom op tijd naar de Foyer du Trésor want vol is vol.

Cabaretier Vincent Bijlo presenteert met blazers van de FKNR een sfeervolle overdenking. Te midden van het Arsenaal, tussen tanks, vliegtuigen en helikopters, komt militaire muziek tot leven! Zo is er een voorstelling over ’30 jaar rode baretten’ en ‘historische kapelmeesters’.

De nieuwe Big Band Tent met bar en 600 staanplaatsen biedt ruimte aan de Steelband, New Orleans Funk en big bands met zangers. Later op de avond kan er gedanst worden.

In de grote ruimtes schitteren de koperblazers. In het Auditorium en de Foyer du Trésor vindt u prachtige houtblazersensembles en zelfs strijkers met klassiek repertoire. Op de sessionstage vind u Klezmer en de Jazz Beatlezz.

Tickets en informatie

Tickets zijn online te bestellen via onderstaande knop. Wees er snel bij want eerdere edities waren uitverkocht. Kaarten kosten €15,- inclusief entree tot het museum. Let op: de museumkaart, veteranenpas en andere kortingspassen zijn niet geldig voor dit evenement.

Deur open 18:30 uur. Zalen open 19:00 uur. Start festival: 19:30.

Koop hier uw tickets!

Pers: Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht & Festivalgids

Tags: Nacht van de Militaire Muziek 2017 & Tickets

31-01-17 | 06:17 Reageer als eerste!

Afbeelding galerij

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.