logo_FKNR_wittekst.png

Dit is de website van de Stichting Fanfare Korps Nationale Reserve
Voor de officiële Defensie website klik hier

Muzikaal weekend FKNR!

Nieuwsbericht | 4-9-2017 | 19:25

De 91-jarige Muziek- en Showband Juliana organiseerde op 2 september 2017 ‘Taptoe Amersfoort’, een muziekfestijn met mars- en showmuziek van hoog niveau. De FKNR was bij dit evenement aanwezig en verzorgde een dag later de volksliederen voor 'ons Oranje'.

Taptoe Amersfoort

Maar liefst zeven orkesten lieten haar muzikale kunsten zien en horen, traditiegetrouw op de Hof in Amersfoort. Ook in 2017 vond de Taptoe weer plaats op de Hof in het centrum van Amersfoort. De afgelopen jaren stond de Hof ‘keivol’ en zagen de bezoekers een muzikale show van niveau. Voorheen werd de taptoe traditiegetrouw op Koninginnedag georganiseerd. Tegenwoordig komt het evenement helemaal tot z’n recht op een nazomeravond in september. De Fanfare van het Korps Nationale Reserve zorgde voor de militaire inbreng. In voorbereiding op de Nationale Taptoe in Ahoy eind september kreeg Amersfoort vast een voorproefje van de mars van het Centraal Militair Hospitaal, de  Dr. A. Mathijsenmars. Deze mars wordt aangevuld met een show vol met mooie filmmuziek.

Uiteraard had Taptoe Amersfoort weer twee Nederlandse jeugd showkorpsen. Natuurlijk Bernhard uit Amersfoort met een prachtige nieuwe show ‘it’s all about time’ en het jeugdkorps van de Van Limburg Stirum Band uit Wezep. De Taptoe is ook deze editie internationaal door deelname van de ‘Brentwood Imperial Youth Band’ uit Engeland. Een mooi, groot en jong orkest dat in 2011 al eens te gast was in Amersfoort en nu na deelname aan grote internationale taptoes in onder andere Moskou en Bazel ook Amersfoort weer verblijdt met haar komst.

De Gouden inbreng komt van de Van Limburg Stirum Band uit Wezep, de Deltaband uit Vlissingen én Juliana uit Amersfoort. De orkesten behaalden in juli 2017 1 of 2 prachtige gouden medailles door fantastische optredens neer te zetten tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Juliana deed dit met een prachtig marsoptreden en haar show ‘Run the World’. Vorig jaar had Taptoe Amersfoort de primeur en nu, een jaar later, kan Juliana haar eigen publiek laten zien hoe de show is gegroeid tot een gouden show en een feest is voor iedere taptoe - oordeel zelf: show 'Run the World'.

Voor de FKNR een unieke dag doordat een nieuwe show met veel muzikaal genot ten gehore werd gebracht. Een taptoe evenement die in een waar muziekspektakel uitbloeide, kortom een prachtige goedgeorganiseerde dag!

Kwalificatie-interland Nederland - Bulgarije

De Fanfare van het Korps Nationale Reserve mocht voor de kwalificatie wedstrijd van het Nederlands mannenelftal de volksliederen verzorgen. In de goed gevulde 'Johan Cruijff Arena' voorheen de Amsterdam Arena werden de beide volksliederen gespeeld. In een vol stadium is dat altijd een 'moeilijk' muzikaal gebeuren. Door de akoestiek is vaak de zang later dan dat wat er gespeeld wordt. Enfin, een muzikale uitdaging was er voor ons en een sportieve uitdaging voor ons Oranje. 

De Bulgaren werden in de Arena met 3-1 geklopt. Maar toch was er geen enkele reden voor een polonaise in Amsterdam. Oranje zal ook op doelsaldo de Zweden nog moeten naderen, die plek twee in de poule na hun ruime winstpartij tegen Wit-Rusland nog altijd stevig in handen hebben. En zo kon het dus dat Oranje een kwalificatie-interland won, maar het blije gevoel achterwege bleef.

Bron: Taptoe Amersfoort

Foto's: Arie Scholl Fotografie

04-09-17 | 07:38 Reageer als eerste!

Media

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.